VOION Dacapo Kees Winkelman 0640

Inspiratie

Podcast Zin in lesgeven: In ontwikkeling

donderdag 6 april 2023 | Onderwijsarbeidsmarkt | Algemeen Voion

In deze podcast Zin in lesgeven gaan Arend Jan Zwarteveen en Peter van der Zwaal in gesprek met Wiegert Linde, zij-instromer in het voortgezet onderwijs en zijn begeleider en schoolopleider Carel Woudt, over het oriënteren op de overstap naar het onderwijs en het leren in het eerste jaar als docent.
Wiegert vertelt over zijn oriëntatie op de overstap, maar ook over praktische zaken die erbij komen kijken, zoals zijn (kop)opleiding, het salaris, de aanstellingsomvang etc. Carel geeft aan waar hij op let als hij iemand ziet die de overstap overweegt. En hij vertelt hoe er op zijn school gezorgd wordt voor een veilig leerklimaat waar je niet afgerekend wordt op fouten maar geholpen wordt door allerlei mensen om van je fouten te leren.

Podcast Zin in lesgeven
Peter van der Zwaal en Arend Jan Zwarteveen maken samen de podcast Zin in lesgeven. Peter is docent en programmaleider Leraar van Buiten en Arend Jan is docent, trainer en onderzoeker bij de lerarenopleiding van Hogeschool Windesheim. Ze bespreken de overstap met second-career teachers (zij-instromers), met begeleiders van deze docenten, met schoolleiders, beleidsmakers, onderzoekers en nog veel meer betrokkenen.
Deze podcast is opgenomen in samenwerking met Voion. Meer podcasts die in samenwerking met Zin in lesgeven en Voion tot stand zijn gekomen >>