VOION Dacapo Kees Winkelman 0640

Inspiratie

Podcast Zin in Lesgeven: Praktijkonderwijs

dinsdag 19 september 2023 | Onderwijsarbeidsmarkt | Algemeen Voion

In deze podcast Zin in lesgeven gaan Arend Jan Zwarteveen en Peter van der Zwaal in gesprek met Christine Bos en Brenda de Heij, twee zij-instromers in het praktijkonderwijs. Het praktijkonderwijs is voor een kleine groep kwetsbare jongeren die niet gemakkelijk leren, dé plek om zich voor te bereiden op de samenleving. Het is geen type onderwijs waar iedereen past, maar Christine Bos en Brenda de Heij wél.

Christine kreeg na de middelbare Hotelschool een baan waar ze ongelukkig van werd. Gelukkig kwam het praktijkonderwijs op haar pad. Ze volgt nu de lerarenopleiding Nederlands. Brenda heeft een achtergrond in de jeugdzorg en koos voor de opleiding docent omgangskunde. Zij vertellen over de leerlingen in het praktijkonderwijs, hun keuze voor juist deze doelgroep, de opleidingskeuze en hun ervaringen als startende docenten.

Podcast Zin in lesgeven
Peter van der Zwaal en Arend Jan Zwarteveen maken samen de podcast Zin in lesgeven. Peter is docent en programmaleider Leraar van Buiten en Arend Jan is docent, trainer en onderzoeker bij de lerarenopleiding van Hogeschool Windesheim. Ze bespreken de overstap met second-career teachers (zij-instromers), met begeleiders van deze docenten, met schoolleiders, beleidsmakers, onderzoekers en nog veel meer betrokkenen.

Deze podcast is opgenomen in samenwerking met Voion. Meer podcasts die in samenwerking met Zin in lesgeven en Voion tot stand zijn gekomen >>