GP Kees Winkelman 7117 LR 1600

Nieuws

Verkiezing Leraar van het Jaar 2023: inschrijving geopend!

dinsdag 11 april 2023 | Onderwijsarbeidsmarkt

De inschrijving voor de verkiezing Leraar van het Jaar 2023 is geopend. Tot en met 9 juni kunnen leraren, schoolleiders, onderwijs(ondersteunend) personeel, maar ook leerlingen en ouders hun favoriete leraar aanmelden voor de verkiezing. Kent u een leraar die het verdient om Leraar van het Jaar te worden? Iemand die iets speciaals doet in de les? Die een boegbeeld is voor het vak of een inspiratie voor anderen binnen en buiten het onderwijs? Dan bent u aan zet! Meld die leraar aan voor de verkiezing!

Ambassadeurs van het vak
De titel Leraar van het Jaar wordt uitgereikt in vier categorieën: primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. De winnaars zijn een jaar lang ambassadeur van hun beroep. Ze krijgen een podium om hun inspiratie en innovatieve ideeën uit te dragen en te delen met de rest van lesgevend Nederland. De Leraren van het Jaar werken vanuit vakmanschap aan het beste onderwijs voor hun leerlingen. De verkiezing is een erkenning van het vak en draagt bij aan een positief imago van het beroep. Volgens Steffie van der Meijden, Leraar van het Jaar 2022 voor het speciaal onderwijs, mogen haar vakgenoten trots zijn op hun vak. 'Als leraar bereid je leerlingen voor op de toekomst. Laten we trots zijn op wat we doen en dit vooral ook blijven!’

Over de verkiezing
De verkiezing Leraar van het Jaar wordt sinds 1999 jaarlijks georganiseerd door de Stichting Leraren van het Jaar. Elke dag staan er duizenden leraren vol overgave voor de klas omdat zij geloven dat álle leerlingen en studenten recht hebben op het beste onderwijs. Met de verkiezing wil de stichting het vakmanschap en de passie van leraren zichtbaar maken en zo de leraren van Nederland een welverdiend podium geven.

Nomineer jouw leraar
U kunt uw favoriete leraar nomineren via: www.lerarenvanhetjaar.nl/aanmelden. Dit kan tot uiterlijk 9 juni 2023. Uit alle aanmeldingen maakt een jury van leraren een eerste selectie. Daarna kiest een beroepsjury van leraren 10 genomineerden per sector. Zij gaan door naar de volgende ronde, waarbij ze een brief en filmpje moeten maken. Uiteindelijk kiest een vakjury de vier winnaars uit het basisonderwijs, speciaal (basis)onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Deze winnaars worden op de Dag van Leraar op 5 oktober 2023 bekendgemaakt.

Houd de website www.lerarenvanhetjaar.nl in de gaten voor meer informatie.