GP Kees Winkelman 7117 LR 1600

Nieuws

OCW organiseert Challenge lerarentekort

dinsdag 5 september 2023 | Onderwijsarbeidsmarkt

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zoekt naar manieren om het lerarentekort aan te pakken. In de Challange Lerarentekort zijn zij op zoek naar oplossingen om meer scholieren enthousiast te maken voor werken in het onderwijs. Heeft u een oplossing om meer scholieren te inspireren en motiveren om te kiezen voor een lerarenopleiding? En is deze oplossing toepasbaar in de klas en/of op school? Pitch uw idee dan en doe mee.

Waar zijn ze naar op zoek?
Voor deze challenge zijn ze op zoek naar oplossingen om scholieren enthousiast te maken voor een opleiding tot leraar.

  • Creativiteit: originele/vernieuwende ideeën die scholieren op een verrassende manier laten zien dat het leraarschap veelzijdig en boeiend is.
  • Aansluiting bij de doelgroep: het is belangrijk dat uw oplossing goed past bij wat scholieren interessant vinden en begrijpen. Zorg ervoor dat uw aanpak aansluit bij hun leeftijd, ervaring en belevingswereld.
  • Uitvoerbaarheid: denk aan praktische zaken zoals kosten, tijd en beschikbare middelen. Uw oplossing moet realistisch en praktisch uitvoerbaar zijn in een klas of schoolomgeving.

Het is een harde eis dat de oplossing in de context van het klaslokaal en de school uitvoerbaar moet zijn. Om de pilot uit te voeren wordt er een bedrag van €100.000 inclusief BTW verdeeld over maximaal drie initiatieven om de pilot samen te starten. Het is een pré als u daarvoor al een pilotlocatie in beeld hebt, maar als u dat niet heeft helpen we u zoeken naar een geschikte school.

Hoe doet u mee?
Pitch uw oplossing door de beschrijving van het concept, de pilot en met welk bedrijf en team u de pilot wilt gaan realiseren. Op dinsdag 19 september van 15:00 tot 16:00 organiseert het ministerie van OCW een online informatiebijeenkomst waar u al uw vragen kunt stellen over deze challenge.

Meer informatie over deze challenge vindt u op de website van het ministerie van OCW >>