Nieuws

Voion blijft u ondersteunen

woensdag 18 maart 2020 | Onderwijsarbeidsmarkt | Veilig en vitaal werken | Algemeen Voion

De maatregelen vanuit de Nederlandse overheid om het Coronavirus (COVID-19) in te perken raken ons allemaal en het onderwijs in het bijzonder. Graag informeren wij u over de gevolgen voor de dienstverlening vanuit Voion.

Uiteraard doen wij er alles aan om de medewerkers in de scholen in het voortgezet onderwijs in deze uitzonderlijke omstandigheden te blijven ondersteunen, weliswaar op afstand. We zijn gewoon bereikbaar via telefoon, e-mail of andere digitale vormen. Wij houden onze website actueel met informatie over de onderwijsarbeidsmarkt en veilig en vitaal werken.  

Bijeenkomsten en cursussen
De bijeenkomsten, workshops en cursussen die Voion verzorgt of een bijdrage aan levert, zijn in ieder geval tot en met 6 april afgelast. Wij zijn druk bezig om alternatieven te bieden voor deze bijeenkomsten, bijvoorbeeld in de vorm van webinars en videoconferencing. Via de agenda en nieuwsberichten informeren wij u nader over de status en de alternatieve werkwijzen van de geplande bijeenkomsten en cursussen.

Onderwijs op afstand
Nu leerlingen thuis blijven, zijn scholen druk met het organiseren van onderwijs op afstand. Voion heeft informatie, tips en tools van verschillende organisaties om lessen op afstand te organiseren en vorm te geven, voor u verzameld op de pagina Onderwijs op afstand.

Thuiswerken door corona
In deze periode ligt een goede werkhouding niet direct ‘on top of mind’. Toch is het juist nu dat veel mensen – wellicht langdurig - thuiswerken, van belang erop te letten dat medewerkers geen gezondheidsklachten krijgen. Immers lang niet iedereen heeft een professionele thuiswerkplek waardoor klachten aan het bewegingsapparaat op de loer liggen. Bovendien stelt de wetgever eisen aan de werkgever en werknemer met betrekking tot thuiswerken. Op de pagina Thuiswerken door corona hebben wij informatie verzameld over wat de wetgeving zegt over thuiswerken en geven we tips over thuiswerken om klachten te voorkomen.