Detail Sfeer (56) (1)

Sociale Zekerheid

Inleiding

Sociale Zekerheid en re-integratie

Re-integratie vanuit ziekte of arbeidsongeschiktheid is niet altijd even makkelijk. Er zijn niet alleen formele regels, voor bijvoorbeeld het opstellen van een re-integratieplan. In veel gevallen kan door zorgvuldig personeelsbeleid en door goed contact re-integratie versneld worden.  

Er zijn allerlei manieren en maatregelen om re-integratie te bevorderen. In de Re-integratiegids-VO vindt u informatie over wat moet, maar ook over wat kan bij re-integratie.

Instrumenten

 • CAO VO-app

  Met de CAO VO-app heeft u altijd uw arbeidsvoorwaarden bij de hand. De tekst is makkelijk doorzoekbaar en altijd actueel. Ook vindt u er de meest gestelde vragen en antwoorden over de CAO VO en het laatste cao-gerelateerde nieuws.

 • Re-integratiegids-VO

  De Re-integratiegids-VO is digitaal hulpmiddel waarbij makkelijk en snel kan worden opgezocht wat u kan en/of moet doen in het geval van ziekte, arbeidsongeschiktheid, ontslag en werkloosheid.

 • Sluitende aanpak

  Sluitende aanpak biedt werkgevers drie praktische instrumenten om werknemers zo snel en zo optimaal mogelijk te re-integreren en daarmee het verzuim mogelijk te bekorten.

 • Verzuimstappenplan

  In een verzuimstappenplan staat van week tot week wat werkgever en werknemer moeten doen bij ziekte of arbeidsongeschiktheid.

Inspiratie

Onderzoeken

nieuws