GP Kees Winkelman 6400 2 LR 1200

St. Voortgezet onderwijs voor Sliedrecht e.o (Griendencollege)

Op het Griendencollege in Sliedrecht is een kleine vmbo-school met 350 leerlingen. De docenten vonden eigenlijk dat ze genoeg zeggenschap hadden. Want als zij iets wilden regelen, was het vaak een kwestie van de kamer van de directeur binnen stappen. Iedereen wist de weg en vervolgens was het probleem vaak snel opgelost. Maar omdat niet alle veranderingen voor iedereen verbeteringen bleken, bood het professioneel statuut uitkomst om alles eens zwart op wit te zetten. Lees hier hun verhaal>>


Tips van het Griendencollege

  • Schrijf op waar je mee bezig bent en wat je belangrijk vindt. Schrijf bijvoorbeeld op wat je doet om zaken helder te krijgen. Vooral over zeggenschap binnen de school.
  • Maak er tijd voor. Op onze school werken veel parttimers, dus was het voor ons lastig afspraken overdag te maken. Voor onze besprekingen zijn we uitgeweken naar de avonden. ◾Blijf enthousiast, ook al zijn anderen nauwelijks betrokken. Je moet het nut en de noodzaak van dit document blijven inzien. Besef dat het leuk is om een bijdrage te leveren aan verbeteringen op school. 
  • Wees ervan bewust dat de zeggenschap van docenten het hele onderwijs en de werkomstandigheden betreft, niet alleen het gebeuren in de klas.  
Contactgegevens
Els Hubers
ehubers@griendencollege.nl
018-4750200