VOION Haganum 1506 2Header2

Onderwijsarbeidsmarkt

Subsidie Extra hulp voor de klas (OCW)

Inleiding

Het kabinet stelt 210 miljoen euro beschikbaar waarmee scholen en instellingen in het po, vo en mbo extra hulp binnen en buiten de klas kunnen inschakelen in deze coronatijd. Voor het voortgezet onderwijs gaat het om een bedrag van 56 miljoen euro. Met dit geld kunnen scholen extra bevoegd personeel inzetten, ondersteuners laten meehelpen en meer gastlessen mogelijk maken, bijvoorbeeld op het gebied van sport, techniek en cultuur.

Waarom deze subsidie?
De reden voor deze subsidieregeling is dat scholen vaker fysiek en afstandsonderwijs combineren door de coronamaatregelen. Leraren moeten vaker thuisblijven, met lesuitval en soms zelfs het naar huis sturen van klassen of tijdelijke sluiting van de school tot gevolg.

Wie kan aanvragen?
Scholen in het primair en voortgezet onderwijs dienen in een regionaal samenwerkingsverband met andere scholen de subsidieaanvraag in. Hierbij kunnen de bestaande regionale samenwerkingsverbanden binnen de aanpak van het personeelstekort (RAP-regio’s) een aanvraag indienen. Bent u niet aangesloten bij een RAP-regio, dan is het mogelijk om alsnog daarbij aan te sluiten. Ook is het mogelijk voor nieuwe regio’s om een aanvraag in te dienen.

Praktische informatie
In de subsidieregeling staat hoe een subsidieaanvraag eruit moet zien en aan welke eisen een regionaal samenwerkingsverband moet voldoen. Regio’s kunnen tot en met 24 januari 2021 een aanvraag indienen via dus-i.nl/subsidies. De subsidie wordt uiterlijk op 31 maart 2021 vastgesteld. Lees meer over de subsidieregeling op de website van DUS-i: dus-i.nl/subsidies.

Op de site Aanpaklerarentekort.nl vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over deze regeling.

Zie ook:

 

Inspiratie